Babynos hasmasszázskrém

13-t.png

Babynos – hasmasszázskrém az emésztés elősegítéséhez és lazító hasmasszázshoz csecsemők és gyermekek részére.

Ha az emésztéssel még nincs minden rendben…

Az anyaméhben eltöltött kilenc hónap után az önálló táplálékfelvétel és feldolgozás komoly átállást jelent a baba számára, hiszen eleinte a gyomor és a belek még képtelenek tökéletesen ellátni feladatukat.

Először az emésztés működéséhez szükséges baktériumoknak kell meg telepedniük a bélben.
A babák ezért még kevés gyomorsavval rendelkeznek: a túl sok gyomorsav ugyanis elpusztítaná a hasznos baktériumokat, mielőtt még azok alkalmazkodnának környezetükhöz. Sajnos gyakran olyan nem kívánatos baktériumok is elszaporodnak, melyek emésztési zavarokhoz vezetnek.

Mint ismeretes, a baba a szoptatás alatt bőségesen nyel levegőt is. A tej és levegő keveréke a bélmozgások által habot képez, és az így létrejövő buborékok fájdalmas hasgörcsökhöz vezethetnek. Ekkor a baba hasának nagyon jól jön a külső segítség.

….a hasmasszázs csodákat tehet

Az első természetes reakció az emésztés megindulásakor a büfizés. A büfiztetés önmagában azonban nem minden esetben elegendő. Biztosra kell menni és tenni valamit, hogy a baba bélmozgását serkentsük. A legegyszerűbb és legtermészetesebb mód erre egy gyengéd hasmasszázs. Bár az anyukák ösztönösen simogatják ilyenkor a csöppségek hasát, az alábbi tanácsok segítenek a tudatos hasmasszázs elsajátításában.
A hasat az óramutató járásának megfelelő irányban körkörösen, enyhe nyomással masszírozva, Ön is segítheti a baba emésztését és biztosíthatja jobb közérzetét.

A helyes alkalmazási mód:

Étkezés után mintegy fél órával a babát fektesse le egy kényelmes helyre. Meleg kézzel 2 – 3 cm hosszúságban kinyomott Babynos hasmasszázskrémmel kis, körkörös mozdulatokkal masszírozza a hasfalat, az óramutató járásának irányában, követve a vastagbél vonalát. Eközben a kézzel egyenletes, gyenge nyomást fejtsen ki, amit a baba egyértelműen érezzen, de ez számára semmi esetre se legyen kellemetlen és főleg ne fájdalmas.

10 – 15 ily módon elvégzett masszázsmozdulat után tartson egy kis szünetet, utána ismételje meg. A dobozban található útmutató az esetlegesen felmerülő kérdésekre is választ ad.

Egyszerű, gyengéd és hatásos:

A hasmasszázs egy bevált módszer, melyet a védőnők és a gyermekorvosok az emésztési folyamat elősegítéséhez ajánlanak. Csecsemőknél már a születés utáni 5. héttől alkalmazható. Addigra már a köldök belülről is megfelelően stabilizálódik.

Jó közérzet a tubusból – Babynos hasmasszázskrém

A Babynos hasmasszázskrémet kifejezetten a babák emésztését elősegítő és lazító hasmasszázshoz fejlesztették ki. Megkönnyíti a bőrön az újjak csúszását, az ánizs és kömény illóolajával pedig elősegíti a hasmasszázs hatását. A krém egyszerűen kinyomható a tubusból, és a bőrön megolvadva kellemesen illatozó masszázsolajjá válik.

Javallat: Fájdalmas hasgörcsök esetén, az emésztés elősegítésére végzett hasmasszázshoz.

Egyéb fontos információ: Krém állaga miatt könnyen kezelhető felvitelkor nem folyik szét azonnal. A tubusból kinyomva csak a bőr melegétől olvad meg, és válik illatos masszázsolajjá.
Ánizsból és köményből származó természetes illóolajat tartalmaz.
Bőrgyógyászatilag tesztelt, mesterséges színezéket, illatanyagot és tartósítószert nem tartalmaz.
Masszírozási útmutató a dobozban!

Kiszerelés: 10 ml
Nyilvántartási szám: 3400/2004 OÉTI
Státusz: kozmetikum
Gyártó: Dentinox Gesellschaft für pharmazeutische Präparate Lenk & Schuppan, Berlin
Tárolás: szobahőmérsékleten, 15-25 ºC-on
Forgalmazási kör: gyógyszertárak, drogériák, dm üzletek
Eltarthatósági idő: 3 év, felbontás után 6 hónap